Heldhaftige actie machinist redt leven pasgeboren kalfje

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Een machinist van vervoersbedrijf Arriva heeft vrijdag samen met verschillende passagiers het leven gered van een pasgeboren kalfje. De jonge wereldbewoner was kort na de geboorte in een sloot beland.

De machinist was vanuit de stad richting Leeuwarden vertrokken toen hij bij Grijpskerk het dier in de sloot zag liggen. Hij aarzelde niet en zette de trein gelijk stil. Samen met een aantal passagiers werd geprobeerd het beest op het droge te krijgen. Dat lukte pas toen de hulp van de brandweer werd ingeroepen.

De eigenaar van het dier toonde zich erg dankbaar. Het kalfje is thuis direct drooggewreven en met een warmtelamp weer op temperatuur gekomen. Het dier heeft als dank aan de bijzondere reddingsactie de naam ‘Arriva’ gekregen.

Deel dit artikel:

  1. Mooie actie.

    Maar het woord “held” is al vele jaren aan inflatie onderhevig. Want zat de sloot vol Piranha’s? Dreigde moederkoe haar AK-47 leeg te schieten toen de machinist in de buurt van haar kalf kwam.

    Maar, het blijft een prima actie.

    1. Helemaal mee eens, ik vind niet dat je iemand deze persoon een held kan noemen. In mijn ogen helpt een held mensen, terwijl hij daar zelf door in gevaar komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *