Culturele instellingen balen van bezuinigingen

De culturele instellingen in de stad balen van de bezuinigingen die op stapel staan. Alle door de gemeente gesubsidieerde instellingen zullen zo’n 10 procent minder subsidie ontvangen en ook het culturele veld wordt hierdoor getroffen. De organisaties zijn bang flink te moeten snijden in hun aanbod.

Hubert Nauta, directeur van poppodium Simplon, is duidelijk in zijn oordeel: “ik voel me als een sinaasappel die in de loop der jaren steeds verder is uitgeperst”. Hij noemt de bezuinigingsmaatregel oneerlijk en stelt dat de grote culturele instellingen -met groter budget- worden ontzien. Ook Ien Oostindie, manager bij Theater te Water, is niet blij. Ze probeert echter positief en vindingrijk te blijven.

Tot slot heerst in de politiek ook verdeeldheid over de op handen zijnde maatregel. Hoewel zijn eigen fractiegenoot Ton Schoor de maatregelen voorstelde, legt Paul de Rook van D66 zich nog niet neer bij de maatregel. “Ik ga op zoek naar alternatieven” , zo stelt hij. In november wordt er een definitief besluit over de bezuinigingen genomen.