Hennepballonnen Vliegende Hollander toch niet de lucht in

nieuws

De Vliegende Hollander ziet af van van het plan om tijdens Koninginnedag oranje hennepzaadjes de lucht in te sturen met ballonnen. De koffieshop geeft daarmee gehoor aan de oproep van de gemeente om geen ballonnen te gebruiken bij feestelijke gelegenheden omdat die dieronvriendelijk en vervuilend zijn.

Eigenaar Theo Buissink wilde als hommage aan de scheidende koningin Beatrix het land oranje kleuren met speciaal gekweekte hennepplanten, die oranje toppen produceren. De zaadjes met luchtballonnen worden vrijgelaten en zich op over een groot gebied verspreiden. Op grote hoogte zouden de ballonnen knappen en de zaadjes naar de aarde terugkeren.

Buissink zelf was door ziekte donderdag niet bereikbaar voor commentaar. Een medewerkster van de coffeeshop zegt: “Theo is altijd bezig met beesten en goede doelen. Hij wil niet dat het welzijn van een dier door toedoen van een leeggelopen ballon in gevaar komt. De ballonnen die we zouden gebruiken waren overigens al biologisch afbreekbaar, maar Theo wil geen enkel risico nemen.”

De Vliegende Hollander geeft de zaden nu op Koninginnedag gratis weg aan bezoekers van de shop. Bezoekers moeten zich uiteraard kunnen legitimeren en minimaal 18 jaar oud zijn.