Wethouder Jan Seton schept stro

Vrijdag en zaterdag staan in het teken van de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet. Ook wethouder Jan Seton gaat aan de slag vandaag. Hij gaat stro scheppen op de kinderboerderij in het stadspark. De wethouder doet dit om de mensen hiermee bewust te maken van het belang van vrijwilligerswerk.

Heel Nederland aan het werk
De actie NLdoet keert jaarlijks terug. Overal in Nederland steken de mensen hun handen uit de mouwen om hun steentje bij te dragen aan verschillende klussen. Er worden zelfs een paar koninklijke handen uit de mouwen gestoken. Waar de Oranjes zich dit jaar voor het goede doel inzetten wordt pas op het laatste moment bekend gemaakt.

Klussen in Groningen
In Groningen worden er voor NLdoet vele klussen geklaard door vrijwilligers. Bijvoorbeeld het lenteklaar maken van Tuinindestad aan de Friesestraatweg, het schoonmaken van het gebouw van de speeltuinvereniging in de Oosterpoortwijk en klussen in het inloophuis van Linis Lentis.