Hospice uit Groningen bij 60 finalisten Kroonappels

Het hospice uit de stad hoort bij de 60 finalisten van de Kroonappelsverkiezing. Kroonappels zijn de drie mooiste sociale initiatieven in het Koninkrijk. Zij kwamen naar voren uit een tweede stemronde, waarin 1071 lokale winnaars elkaar beoordeelden. Uit de provincie Groningen zijn er drie finalisten. Zij strijden straks tijdens de landelijke verkiezingsdag op 18 april voor de titel Oranje Fonds Kroonappel.

Het Gasthuis is een opvanghuis voor mensen in hun laatste levensfase. Het is opgezet als vrijwilligersproject: meer dan 125 vrijwilligers beheren en besturen het Gasthuis. De vrijwilligers krijgen ondersteuning van Humanitas.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven door geld, kennis en contacten. Per jaar besteedt het Fonds ongeveer € 30 miljoen aan zo’n 8000 maatschappelijke organisaties. De financiering hiervan komt van de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en van Vrienden en het bedrijfsleven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.