Winnares breinbreker in het zonnetje gezet

Een gloednieuwe Ipad en een bos bloemen. Dat kreeg Linda Koopmans woensdagmiddag overhandigd uit handen van vervoersbedrijf Arriva en de provincies Groningen en Friesland. Koopmans is de winnares van een bijzondere prijsvraag.

Met de ingebruikname van gratis internet in de treinstellen van het vervoersbedrijf in januari werd er een prijsvraag uitgeschreven in de vorm van een breinbreker. “Het was best wel een lastige puzzel”, vertelt Koopmans. “Ik zat in de stroptrein van Groningen naar Leeuwarden en had daardoor vijftig minuten de tijd om de puzzel op te lossen. En dat bleek genoeg te zijn.”

Bij het vervoersbedrijf zijn de afgelopen weken veel antwoorden binnengekomen. “In totaal ruim vijftienhonderd”, vertelt woordvoerder Joyce de Vries-Pieterman van de vervoerder. “Niet alle antwoorden waren goed, maar heel veel mensen hebben de breinbreker toch weten op te lossen. Dankzij een democratisch systeem bleek Linda de prijs gewonnen te hebben.”

“Ik was het eigenlijk al weer vergeten dat ik de antwoorden had ingestuurd”, vertelt de blije winnares. “Maar ik ben er heel blij mee. Ik studeer in Groningen dus de Ipad zal zeker van pas komen!”