Vergoedingen commissie Cohen blijven geheim

nieuws

De vergoedingen voor de leden van de commissie Cohen blijven geheim. Volgens Mariska Sloot van Gezond verstand Haren staat ook de gemeenteraad van Haren buitenspel, de raad is niet op de hoogte van de vergoedingen die de leden van de commissie ontvangen. De commissie Cohen onderzoekt de Facebook-rellen in Haren.

Het Dagblad van het Noorden en RTV Noord hadden om cijfers gevraagd, ze wilden de vergoedingen van de onderzoekers weten. De begroting is wel verstrekt, maar de vergoedingen voor Cohen en alle andere medewerkers zijn weggestreept. In de motivatie laat de gemeente weten dat dit ter bescherming van de privacy is gedaan. De raad heeft niet ingestemd met het onderzoek; “Wij wilden meteen na het incident in de raad praten over het optreden van de gemeente en politie. Maar nu moet eerst de commissie Cohen met een rapport komen voordat er over gepraat kan woorden. Dan is natuurlijk alles al een half jaar geleden.De opdracht voor het onderzoek is gegeven door het Openbaar Ministerie, de politie en de burgemeester” zegt Mariska Sloot.

De begroting laat zien dat Cohen betaald krijgt voor 23 commissievergaderingen tegen een vaste vergoeding per bijeenkomst. Daarnaast brengt hij vijftien dagen voor andere werkzaamheden in rekening.