Tweekamp hoofdact op schaakfestival

Het Groninger jeugdtalent schaken, Jorden van Foreest, speelt vier partijen tegen Europees jeugdkampioen en tweevoudig Nederlands kampioen John van der Wiel op het schaakfestival in het ACLO sportcentrum. De twee verschillen veertig jaar in leeftijd. De tweekamp is speciaal voor Jorden georganiseerd om zich beter te kunnen ontwikkelen als toptalent.

Er zijn tot nu toe twee partijen gespeeld, allebei geëindigd in remise. Jorden durft de uitslag nog niet te voorspellen en ook zijn tegenstander waagt nog geen gokje op de uitslag. Hij is benieuwd hoe het jonge Groningse talent zich zal ontwikkelen

Groningen is nu even de hoofdstad van schakend Nederland. Voor de 50e opeenvolgende maal wordt er in Groningen tijdens de kerstvakantie geschaakt. Meer dan 500 schakers reizen af naar het Schaakfestival Groningen.