Petitie kleine studies druk bezocht

nieuws
foto: Bob de Vries

De kleine studies Fins, Noors, Deens en Hongaars geven de strijd niet op. De studies dreigen te verdwijnen omdat de faculteit enkele miljoenen moet bezuinigen.

Studenten hebben protestposters opgehangen en enkele hoogleraren zijn een petitie begonnen, genaamd ‘Save languages in Groningen’. Die is in drie dagen tijd al 2400 keer ondertekend. Daarin zeggen de hoogleraren dat de waarde van deze talen veel verder reikt dan de muren van de universiteit. Culturele uitwisselingen tussen kleine en grote landen zijn van groot economisch belang.

Ook een aantal schrijvers heeft de petitie ondertekend, onder wie de Finse auteur Sofi Oksanen en de Nederlandse schrijver Toon Tellegen. De universiteit van Oslo heeft in een brief haar steun aan de actie toegezegd.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *