Harde nederlaag FC Groningen in Derby

FC Groningen heeft zondag de Derby van het Noorden verloren. In en tegen sc Heerenveen werd het 3-0.

In een aantrekkelijke eerste helft had Groningen een licht overwicht, maar de kansen waren niet aan de Groningers besteed. De grootste kans van die eerste helft was voor Kees Kwakman. De aanvoerder kreeg de bal vlak voor de goal voor zijn voeten. Zijn schot was echter te zacht, waardoor Nordfeldt kon keren.

In de tweede helft was Groningen het kwijt. Er werd niet meer gevoetbald en van het spel uit de eerste helft was weinig over. Na een uur spelen kwam Heerenveen op voorsprong na een opeenstapeling van fouten aan de kant van FC Groningen. Eerst verloor Maikel Kieftenbeld de bal heel slordig op het middenveld. Kappelhof verzuimde daarna in te grijpen, waardoor de Ridder voor kon geven en als klap op de vuurpijl vergat Bacuna van La Parra te dekken waardoor hij de 1-0 binnen kon schieten.

Vijf minuten later besliste Heerenveen de wedstrijd definitief. Luciano legde volgens de scheidsrechter de opstomende De Ridder neer, waardoor de Friezen een strafschop kregen. Voor Finnbogansson was het een koud kunstje om te penalty te benutten.

In de 83e minuut scoorde Van La Parra ook nog de 3-0, waardoor FC Groningen voor de derde keer op rij de Derby van het Noorden verloor. FC Groningen blijft ondanks het verlies op de 9e plek in de Eredivisie staan.