Brederoschool wint Onderwijsprijs

nieuws

De Brederoschool uit De Wijert heeft de Onderwijsprijs van de provincie Groningen gewonnen voor het basisonderwijs. Samen met het Hogeland College uit Wehe-den Hoorn vertegenwoordigen ze in maart de provincie in de landelijke finale in Breda.

De jury koos dinsdagavond de Brederoschool uit drie genomineerden omdat de school kinderen opleidt in creatief denken en goed democratisch burgerschap. De school doet dat door de lessen uit te breiden met wetenschap, techniek en allerlei duurzaamheidthema’s.

In de categorie voortgezet onderwijs was De Steiger in Vinkhuizen uit het Speciaal Onderwijs een van de genomineerden. De school werd derde.

De Onderwijsprijs wordt een keer in de twee jaar uitgereikt om vooral de creatieve kanten van het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te brengen. Alle ingezonden projecten zijn binnenkort te vinden op website www.onderwijsprijs.nl.