Vier aanhoudingen vanwege baldadigheid

Een 24-jarige man uit Noordbroek werd op de Petrus Campersingel aangehouden. Surveillerende agenten habdden gezien dat de man met een verkeerspion liep. Hij had geen aannemelijke verklaring over de herkomst van de pion. Hij moest mee naar het politiebureau. Met een fikse bekeuring voor baldadigheid kon hij weer gaan. De verkeerspion bleef achter op het politiebureau.

Agenten zagen dat twee jongens (17 en 18 jaar) uit Groningen op de Westerhaven aan de haal gingen met reflectieborden. Deze stonden voor de verkeersveiligheid bij wegwerkzaamheden. Het duo moest mee naar het politiebureau. Met een boete voor baldadigheid op zak konden beiden weer gaan.

Vrijdagnacht werd in de Bessemoerstraat in Groningen een 20-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten zagen dat de Stadjer tegen een spiegel van een geparkeerde bestelbus omsloeg. De spiegel raakte niet beschadigd. De knaap moest wel mee naar het politiebureau. Daar kreeg hij een bekeuring voor baldadigheid. Bij controle bleek dat hij ook nog een boete van ruim 200 euro had openstaan. Toen zijn moeder de openstaande boete had betaald mocht de straatschenner weer mee naar huis.

Op de Grote Markt werd zaterdagmorgen een 25-jarige man uit Duitsland aangehouden. Agenten zagen dat de Duitse man met gestalde fietsen gooide. Ook hij moest mee naar het politiebureau. Met een bon op zak kon hij weer gaan.