Siebe Jan Boumaschool ruimt rommel op

Tientallen kinderen van de Siebe Jan Boumaschool in de Oosterparkwijk lieten zich dinsdag van hun beste kant zien. Zij gingen gewapend met prikker en afvalzak de rommel in de buurt te lijf. Het initiatief “Minder afval dankzij mij” laat kinderen kennis maken met de gevolgen van milieuvervuiling en het nut van recycling.

De meeste kinderen waren blij dat ze met het mooie weer de deur uit konden. Bovendien kregen ze voor het harde werken een beloning in de vorm van een lunchtrommel en een beker. Deze beloning moet er dan ook voor zorgen, dat de kinderen geen pakjes of ander plastic naar school meenemen.

Aan het eind van de dag werd de hele opruimploeg op de foto gezet. Deze foto zal binnenkort op een vuilniswagen te zien zijn. Scholen kunnen zich aanmelden voor “Minder afval dankzij mij” via Tine Noorda: tine.noorda@groningen.nl.

Deel dit artikel:

 1. Dit is mijn school.
  Mijn hand deed pijn toen het afgelopen was..
  Het was echt heel leuk.
  Ik moeste naar gouderegenplein.
  Mijn groep moeste ’t meeste dingen doen dan de andere groepen.
  Ik zit in groep 6/7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *