Bewoners Briljantstraat trekken grenzen

nieuws

De bewoners van de Briljantstraat in Vinkhuizen zijn pissig op de gemeente. ”Er is al een overvloed aan studenten en nu komen er nog meer bij” zegt Johan Peterson. Hij is samen met buurtbewoners een stichting begonnen omdat ze vinden dat de gemeente hen voor de gek houdt.

De gemeente heeft per straat aangegeven dat 15 procent van de bewoners student mag zijn. Deze grens is al bereikt. Aan de Briljantstraat worden huizen verbouwd die zogenaamd niet voor studenten zijn, maar daar denken de buurtbewoners anders over. De huizen krijgen twee appartementen en maar éen douche. Dat betekent dat je bij je buren zou moeten douchen. Dit doet vermoeden dat het niet om starterswoningen maar om studentenwoningen gaat. Ook heeft de gemeente toestemming gegeven voor de verbouwingen terwijl mogelijkerwijs asbest is verwerkt in muren die niet op de bouwtekeningen staan.

De bewoners willen dat de gemeente de ogen opent en zich realiseert dat de wijk geen gezellige buurt is zoals het zou moeten zijn, en dat er niet meer studenten bij kunnen komen.