Arriva compenseert gedupeerde reizigers na grote storingen

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Vervoersbedrijf Arriva gaat reizigers die donderdag en vrijdag vertraging hebben opgelopen door de signaalstoring op het traject Groningen naar Leeuwarden compenseren. Dat heeft het bedrijf vrijdag laten weten.

“Wij betreuren deze situatie ten zeerste en bieden reizigers een compensatie aan in de vorm van een VVV-bon ter waarde van vijf euro”, laat een woordvoerder weten. Om in aanmerking te komen voor de compensatie kunnen reizigers een compensatieformulier invullen en dat met een kopie van het vervoersbewijs of transactieoverzicht van de ov-chipkaart naar de klantenservice van Arriva sturen.

Arriva kiest voor deze compensatie omdat via de standaard compensatie-manier de meeste reizigers niet in aanmerking komen voor compensatie. Omdat de vervoerder de situatie van donderdag en vrijdag erg vervelend vindt worden reizigers op een andere manier tegemoet gekomen.

Door een zogenaamde signaalstoring was het treinverkeer donderdag- en vrijdagochtend ernstig verstoord tussen Groningen en de Friese hoofdstad. Op beide dagen werkten overwegen en seinen niet waardoor treinen stapvoets moesten rijden. Over de oorzaak van de storingen, en of er een verband is, is nog niets bekend. Hier wordt door spoorbeheerder ProRail onderzoek naar gedaan.