Plan Stationsgebied krijgt meer vorm

nieuws
foto: Bob de Vries

Gedeputeerde Staten nodigen samen met het College van B&W, de gemeenteraad uit. Ze wil de Raadscommissie Ruimte en Wonen over twee weken over de voorlopige plannen voor het stationsgebied inlichten.

In het stationsgebied wordt een boel overhoop gehaald: het fietspad langs het spoor verdwijnt, de bussen krijgen mogelijk een standplaats achter het station en een aantal oude panden langs het Herewegviaduct gaat verdwijnen. Ook het viaduct zelf wordt gerenoveerd en de rijrichting zal hier daarna ingrijpend veranderen.

De wijzigingen in het Stationsgebied hebben consequenties voor de achterliggende Rivierenbuurt. Door de ingrijpende veranderingen rond het Emmaviaduct en de Zuidelijke Ringweg zal de buurt een  gedaantewisseling zal ondergaan.