Financiële meevaller bouw Groninger Forum

De bouwer van het Groninger Forum is bekend: het wordt aannemer Bam. Daarmee is de komst van het Forum definitief. De aannemer kan het gebouw neerzetten voor een bedrag waarin in de gemaakte vertragingskosten, door het uitblijven van subsidie van de provincie, van 1,9 miljoen euro terugverdiend kunnen worden. Ook de meerkosten voor het informatiecentrum op de grote Markt vallen binnen de aanneemsom.

De gemeente trekt zelf 31,5 miljoen uit voor het gebouw, er wordt in totaal 200 miljoen geïnvesteerd in het Forum. Vorige week nog drong een gedeelte van de raad nog aan op uitstel. Het college van B&W handelt volgens het mandaat van de raad vind ze zelf.

Ook wordt binnenkort deze maand de intendant benoemd. Hij krijgt samen met directeur Bas van Kampen de voorlopige leiding krijgt over het Groninger Forum.

Het Groninger Forum opent in 2017 zijn deuren.

Deel dit artikel: