D66: Aanpak zuidelijke ring moet door gaan

De leden van D66 vinden dat er niet mag worden getornd aan aanpak van de zuidelijke ringweg. Dat bleek donderdagavond op een ledenvergadering van de democraten.

De zuidelijke ringweg is door het stadsbestuur genoemd als één van de grote projecten waarop bezuinigd kan worden. D66 vindt de verbetering van de zuidelijke ring belangrijk voor de bereikbaarheid en de economie van de stad.

Op het bezuinigingsplan van het stadsbestuur is al veel kritiek gekomen, omdat de gemeente relatief weinig geld in de zuidelijke ring steekt. Het merendeel komt van het rijk en de provincie.

Deel dit artikel:

 1. Het wordt tijd dat de “democratie” ..zegeviert in de beslissingen over de te besteden gelden van Groningen en dat bepaalde EGO’s eventjes gaan dimmen.
  Met een REALISTISCHE kijk op de te besteden gelden, is de gemaakte keuze door de democraten en de te ontvangen gelden van het rijk de meest logische.
  Zuidelijke ringweg ?
  Uitstekend plan..beter dan de tram ..
  Wat is eigenlijk een democratie ?

  1. Wat zit je nu weer te huilen over democratie? Volgens mij hebben jij en ik twee jaar geleden toch echt een stap naar de stembus mogen maken. De plannen rondom de tram en andere investeringen waren toen al lang bekend. Het was duidelijk dat een grote groep Stadjers de tram en het Forum niet zien zitten, waardoor ze Stadspartij of VVD hebben gestemd. Helaas voor hun was dit niet genoeg, aangezien een groter deel gestemd heeft op PvdA, Groenlinks en SP. Democratischer kan het niet, sterker nog, ik krijg steeds meer het gevoel dat bepaalde mensen iets alleen ‘democratisch’ vinden als het in hun straatje past. Maar zo werkt het gelukkig niet.

   1. wat voor belang heb JIJ er persoonlijk dan aan Mijnheer Laurens dat die geldverslindende tram doorgaat .
    Tegen alle logica in ?
    Kom maar op ..

 2. Het probleem is met al het gekonkel over de tram ( als men het bovenste stuk leest)..! dat men beweert dat de tram in het beginsel een democratisch besluit zou zijn .

  Daar ben ik het mee eens.
  De schijn van de democratie….
  We waren er toen content mee ( we wisten “toen” niet beter )..

  De sobere..?? informatie over de kosten, en eventuele extra uitgaven, zijn toen niet duidelijk geweest of men heeft dat voor de stadjers verzwegen.

  Want ….wie met verstand …”zeg nou zelf”…. laat in deze fase van van ontwikkeling en kennis anno 2012 , de tram gewoon doorgaan ?

  Met alle feiten en gevolgen die we ondertussen WEL weten over de gigantische DURE TRAM operatie, en gevolgen voor de infrastructuur.

  Wie …?

  Juist de wethouder ….diegene die de massa manipuleerde, en bespeeld en met onjuiste gegevens en feitelijkheden aan haar kant proberen te krijgen.
  Jullie hebben toch zelf gekozen voor de TRAM ?

  En ik heb er ( tot nu toe) mijn levenswerk van gemaakt, en niemand pakt MIJ …mijn kindje af.

  BASTA.: dus….

  de rest van het verhaal komt binnenkort( als Robert het plaatst) op zijn site.
  Linkje

  http://www.robertprummel.nl/?p=559#comment-105140

  Even geduld zou ik zeggen en zo nu en dan even naar de site van Robert surfen om te kijken.
  Met vriendelijk groet
  René Strobos

 3. De SP kan het nu echt niet meer maken voor die tram te zijn. De gemeente is nu al drastisch aan het bezuinigen geslagen op sociaal beleid. Of zijn dat ook krokodilletranen net als dat schandelijke SP gedraai met die AOW verhoging ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *