Gemengde reacties op val van kabinet

De reacties op de val van het kabinet Rutte in Groningen zijn erg verschillend. Zo is burgemeester Rehwinkel pessimistisch, maar zijn de studentenorganisaties optimistisch over de val van de regering. Ook de SP in de stad juicht de val van het kabinet toe.

Burgemeester Rehwinkel spreekt vooral over een onzekere periode. Er moet bezuinigd worden, maar de gemeentes weten voorlopig niet hoe hoog de bezuinigingen gaan uitvallen.

De studentenorganisaties hopen dat door de val van het kabinet de bezuinigingen op het onderwijs van de baan gaan. Het kabinet wilde de basisbeurs schrappen en een volledig leenstelsel instellen. De studenten zijn hier fel op tegen.

De Socialistische Partij is blij met de val van kabinet Rutte. De SP vreesde vooral veel bezuinigingen op het sociale beleid. De SP wil dat de zwakkeren in de samenleving niet getroffen worden door de bezuinigingen.

De PVV in Groningen staat achter hun voorman Wilders die de gedoogsteun aan het kabinet liet vallen. Wilders vond de bezuinigingen op de AOW veel te ver gaan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *