Provincie stelt subsidie voor museum uit

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Het Groninger Museum krijgt voorlopig geen 500.000 euro eenmalige subsidie van Provinciale Staten. De provincie wil wachten op uitgewerkte plannen, die bij voorkeur door de nieuwe directeur zijn geschreven.

Het provinciebestuur kondigde de eenmalige subsidie voor het noodlijdende museum in februari aan. In overleg met Provinciale Staten is nu besloten de voorwaarden van de subsidie aan te scherpen. Zo mag het bedrag niet gebruikt worden om de tekorten te dekken, maar alleen voor de reorganisatie van het museum.

Interim-directeur George Verberg heeft een herstelplan geschreven voor het museum, dat wat de provincie betreft vertrouwen in de toekomst geeft. De provincie vindt evenwel dat er nog een flink aantal zaken uitgewerkt moeten worden en ook moet er een goed sociaal plan komen voor het personeel dat moet afvloeien. Dat zou het beste kunnen gebeuren onder leiding van de nieuwe directeur. De sollicitatieprocedure daarvoor is onlangs begonnen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *