MBO-leerlingen strijden op NK schaatsen Kardinge

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Tientallen MBO-leerlingen van verschillende scholen in Nederland strijden vrijdag op de Nederlandse Kampioenschappen schaatsen op Sportcentrum Kardinge. De wedstrijden worden georganiseerd door het Alfa College.

“Het is de tweede keer dat deze wedstrijden hier op Kardinge plaatsvinden”, vertelt Laurens Bloem van de organisatie. “Vorig jaar organiseerden we het voor het eerst en klaarblijkelijk is dat goed bevallen. We hebben namelijk vandaag (vrijdag, red.) 45 schaatsers aan de start, en dat is een verdubbeling in vergelijking met vorig jaar”. Volgens Bloem komt dat door het enthousiasme op de scholen. “Docenten hebben er dit jaar meer aandacht aan besteed en dat heeft voor meer deelnemers gezorgd”. De wedstrijden worden georganiseerd in samenwerking met de KNSB. Dat betekent dat alle tijden worden geregistreerd en er ook persoonlijke- en baanrecords verreden kunnen worden.

Op het NK worden verschillende afstanden verreden. Begonnen werd met de honderd meter. “Eigenlijk ging het best wel goed”, vertelt een leerling van de CIOS sportopleiding in Heerenveen. “Het ijs is misschien een beetje te hard waardoor ik niet in de buurt kwam van mijn persoonlijk record, maar aan de andere kant is het al laat in het seizoen en heb ik deze week al meer afstanden verreden, dus moet ik misschien wel niet teveel verwachten”.

Verslaggever Sebastiaan Scheffer was vrijdagochtend bij het begin van de wedstrijden en zag hoe schaatslegende Jan Uitham de leerlingen toesprak:

Een collage in foto’s van de schaatswedstrijden op Kardinge. Heb je zelf ook foto’s gemaakt van de Nederlandse Kampioenschappen en wil je die terugzien op deze pagina? Stuur ze naar de redactie van OOG Radio & TV!

Klaar voor de start ... Foto: Sebastiaan Scheffer
De wedstrijden werden georganiseerd in samenwerking met de KNSB. En dat betekende juryleden die alles in de gaten hielden. Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer
Deel dit artikel:

    1. Dat zouden wij wel leuk vinden, Celina. Ik weet ook dat er door verschillende mensen foto’s zijn gemaakt. Alleen hebben wij die nog niet op de redactie ontvangen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *