Gemeente: overal zelf hondenpoep opruimen

nieuws
Foto: flickr.com/photos/anto164/

Hondenbezitters moeten voortaan de poep van hun troeteldier overal opruimen. Dat geldt zowel voor de goot als voor de uitlaatgebieden. Er zijn namelijk veel klachten over de grote hoeveelheden poep in die gebieden.

De gemeente overweegt een proef met méér en langere loslooproutes. De zogenoemde uitlaatgebieden, waar de hondenpoep niet hoefde te worden opgeruimd, verdwijnen.

Het Stadsbestuur denkt ook na over de plaatsing van afvalbakken voor hondenpoep.

Deel dit artikel:

 1. Geweldig!
  Hopelijk zijn we nu binnenkort van die vieze hobby verlost.
  Beste hondebezitter waarom laat u uw hond niet voor uw eigen huis uit? vies hé?
  maar gauw even een straat verder,heb ik er zelf geen last van….

  1. @Paul…Waarom moeten we dan hondenbelasting betalen als je zelf de poep moet opruimen.Dan moeten ze ook kattenbelasting gaan invoeren. Als ik in de tuin bezig ben zit ik elke keer te graaien in kattedrollen i.p.v. modder. Nu moet er hondenbelasting betaald worden maar dat geld wordt gewoon gebruikt voor andere doeleinden dan veldjes aanleggen in elke woonwijk waar men de hond dan kan uitlaten.Als je zelf de poep moet opruimen moet je zeker geen hondenbelasting meer betalen.

 2. Aan de stoepen in mijn wijk te zien is de opruimplicht een leuke maatregel maar het werkt voor geen meter. Het ligt hier vol met hondenpoep. Niet alleen in de goot maar ook midden op de stoep. Ik zou zeggen; Gemeente ruim de troep op in plaats van regeltjes te bedenken die niet werken. Of ga actief aan de slag om hondenbezitters die zich nergens wat van aan trekken aan te pakken. De hondenbezitters in mijn wijk die wel de poep opruimen vragen zich zo langzamerhand af waarom er niet opgetreden wordt tegen hondenbezitters die er een zootje van maakt.

 3. ben blij met deze nieuwe aanpak.heb altijd al beweerd,dat de stankoverlast op hondenplekken zou gebeuren.vooral met warm weer.ben zeer ingenomen met dit nieuw besluit,en hoop dat hondebezitters er een beetje rekenschap mee houden,want hondenpoep is ergenis nr.1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *