Zwembad Scharlakenhof blijft gesloten

nieuws
Foto: flickr.com/photos/whiskymac/

Zwembad Scharlakenhof in Haren blijft zeker tot komende zomer nog gesloten. Dit omdat er veel meer asbest in het pand blijkt te zitten dan vooraf gedacht werd.

Eind vorig jaar werd het zwembad gesloten nadat er asbest in de stookruimte was aangetroffen. Het College van Burgemeester & Wethouders in de gemeente Haren wilde door de vondst het zwembad afbreken, maar de raad hield dat tegen. Eind-november kwam men overeen dat er ruim 110.000 euro in het saneren van de Scharlakenhof werd gestoken.

Die sanering is inmiddels begonnen, maar bij deze werkzaamheden heeft men opnieuw asbest aangetroffen. Nu in de ruimte tussen het plafond en het dak, boven het waterbassin. Door de vondst is de sanering stilgelegd. De gemeenteraad zal nu moeten beoordelen of men bereid is om 250.000 euro extra in de sanering te willen stoppen.