Jan Kruis boos om fusie Stripmuseum

Striptekenaar Jan Kruis is boos over de fusie die het Stripmuseum voorbereidt met het Meermanno en het Nederlands Instituut Beeldverhaal en Boekillustratie.

Kruis is één van de grondleggers van het museum. Hij heeft er jaren zijn hart en ziel ingestopt. Kruis vindt het ‘een treurige zaak’ als het museum verdwijnt. Volgens hem is het nu tijd dat de gemeente zich met het behoud van het museum gaat bemoeien. Het museum ontvangt geen subsidie van de gemeente en Kruis noemt het ‘een blamage’ als hierdoor het museum uit Groningen verdwijnt.

Een eventuele verhuizing naar het Forum ziet Kruis ook niet zitten. Volgens hem zijn de plannen van het Forum nog te onduidelijk. Deze week liet wethouder Ton Schroor weten dat hij het Stripmuseum graag in het Groninger Forum ziet.

Deel dit artikel: