Politie controleert streng op navigerende automobilist

nieuws
Foto: flickr.com/photos/kalleboo/

Medewerkers van de Regiopolitie Groningen zullen de komende tijd extra letten op automobilisten die achter het stuur elektronische apparatuur aan het bedienen zijn of bellen. De politie doet dat in het kader van de landelijke campagne ‘Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden die maandag begint.

Even een telefoongesprek voeren of de navigatie-apparatuur instellen. Veel automobilisten realiseren zich niet dat ze daardoor gevaarlijke situaties creëren op de weg. Afleiding achter het stuur zorgt er namelijk voor dat automobilisten trager reageren waardoor ze botsingen niet kunnen voorkomen, of gaan slingeren waardoor ze op de verkeerde weghelft terechtkomen.

Tegelijk met de start van de campagne hebben negen bedrijven hun telefoonprotocol openbaar gemaakt. Met het protocol willen ze hun medewerkers beschermen tegen de gevaren van het zakelijk bellen in de auto. De controles zullen de komende weken uitgevoerd worden door politiemensen op onopvallende motoren. Motorrijders kunnen namelijk goed in de auto’s kijken.