FC Groningen slacht Feyenoord

FC Groningen heeft in de Euroborg voetballes gegeven. Feyenoord werd met maar liefst 6-0 verslagen. Na twintig minuten stond het al 3-0 voor FC Groningen, door doelpunten van Tadic, Kieftenbeld en Andersson. Na rust ging de FC vrolijk verder met scoren en werd het uiteindelijk 6-0.

Eerste helft

FC Groningen kwam erg goed uit de startblokken. Van Dijk onderschepte de bal halverwege het veld en gaf de goede cross pass op Tadic. De Serviër dribbelde in de zestien en schoot de bal in de eerste minuut al in de goal van Mulder 1-0.

Na een kwartier was het weer FC Groningen met een grote kans. Leandro Bacuna bekroonde een goede actie vanaf de rechterkant bijna met een doelpunt. Zijn schot werd in de korte hoek gekeerd door Mulder.

Dat tweede doelpunt kwam er even later wel. Een prima individuele actie van Kieftenbeld die de bal vanaf dertig meter keihard achter Mulder schoot. Voor Kieftenbeld betekende deze goal zijn eerste in de competitie voor FC Groningen 2-0.

Weer een aantal minuten spelen kwam de FC zelfs op een 3-0 voorsprong. Aanvoerder Petter Andersson bracht de bal met een zacht rolletje achter Feyenoord doelman Erwin Mulder.

Feyenoord probeerde daarna meer te gaan voetballen, maar FC Groningen maakte dat bijna onmogelijk. Groningen zette de opbouw van de Rotterdammers dusdanig onder druk dat ze er totaal niet uitkwamen. Bij de kansjes die de Rotterdammers wel kregen waren ze duidelijk niet scherp genoeg. Bakkal had de beste kans maar schoot hoog over. Groningen kreeg in de eerste helft nog een aantal kansjes via de counter, maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft. Tadic was nog dicht bij een goal, maar schoot recht op mulder.

Tweede helft

Het eerste gevaar na rust was van Feyenoord. El Amhadi schoot via de kluts op de goal van Brian van Loo. De goalie redde echter uitstekend met een knappe reflex. Een paar minuten later gooide FC Groningen de wedstrijd definitief in het slot. Leandro Bacuna schoot een goede voorzet van Burnet uitstekend binnen 4-0.

Met nog twintig minuten op de klok werd het nog erger voor Feyenoord. Dani Fernandez sloeg Lorenzo Burnet in het gezicht en kon met rood vertrekken. FC Groningen bleef daarna de bovenliggende partij.

Vlak voor tijd bracht FC Groningen de marge nog wat hoger. Virgil van Dijk schoot vanaf zo’n 35 meter de bal schitterend achter Mulder 5-0. Dat de FC nog geen zin had om te gaan douchen werd een minuut later duidelijk. De ingevallen Suk zette de eindstand van 6-0 op de borden.

Door de overwinning staat FC Groningen op een achtste plaats in de eredivisie. Volgende week zaterdag speelt de ploeg tegen RKC in Waalwijk.

Opstellingen:

FC Groningen: Van Loo, Hiariej, van Dijk, Ivens, Burnet, Bacuna, Kieftenbeld (72′ Holla), Andersson (79′ Johansson), Sparv, Tadic, Texeira (86′ Suk)

Feyenoord: Mulder, D. Fernandez, De Vrij (70′ Mokotjo), Vlaar, Martini Indi, El Ahmadi, Clasie, Bakkal, Cabral, G. Fernandez ( 46′ Guidetti), Schaken (51’Biseswar)

Doelpuntenmakers: 1′ Tadic (1-0), 15′ Kieftenbeld (2-0),  18’Andersson (3-0), ’56 Bacuna (4-0), 89′ van Dijk (5-0), 90′ Suk (6-0)

Gele kaarten: Hiariej, Bacuna (FC Groningen) Vlaar, Bakkal (Feyenoord)

Rode kaart: Dani Fernandez (Feyenoord)

Luister hier naar de reactie van trainer Pieter Huistra

Luister hier naar de reactie van Maikel Kieftenbeld

Luister hier naar de reactie van Petter Andersson

Luister hier naar de reactie van Virgil van Dijk

Foto’s: Andy Zuidema

Deel dit artikel: