Veel antennes lokale omroepen niet goed

nieuws
Foto: everystockphoto.com/photo.php?imageId=272926&searchId=a398fb77df76e6153df57cd65fd0a7c5&npos=31#tab-license

Er is veel mis met de antennes van de lokale omroepen in Nederland. Dat laat het Agentschap Telecom weten in een uitzending van RTV Noord.

Het Agentschap is belast met het controleren van de radiofrequenties. Bij een onderzoek zijn 49 van de ruim 290 lokale omroepen onderzocht. Uit de resultaten blijkt dat een derde de zaken niet goed op orde heeft. Zo staan bij veel omroepen de antennes niet goed gepositioneerd en daarnaast staan ze vaak niet goed gericht.

Deze tekortkomingen kunnen grote gevolgen hebben. Lokale omroepen zijn vaak gepositioneerd tussen de 105.00 en 108.00mHz. Deze frequenties liggen dicht bij de frequenties die de luchtvaart gebruikt. Hierdoor bestaat de kans dat het radioverkeer van vliegtuigen gestoord wordt.

Deel dit artikel: