Bestuurders lopen tegen de lamp bij politiecontroles

Bij een snelheidscontrole op de Helperzoom zijn verschillende mensen bekeurd.

Een 28-jarige man uit Haren reed op zijn snorfiets met 48 kilometer per uur voorbij de controle. Op de weg is 25 kilometer per uur toegestaan. Bij controle bleek hij ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij kreeg voor de overtredingen een bekeuring.

Ook een 23-jarige Stadjer was te snel. Hij scheurde met 72 kilometer per uur voorbij de locatie waar de controle was opgesteld. Omdat er slechts vijftig op de teller is toegestaan werd ook hij staande gehouden. De twintiger kon geen rijbewijs laten zien, en in eerste instantie kon ook zijn identiteit niet vastgesteld worden.

Hierop werd de Groninger meegenomen naar het politiebureau. Daar dacht hij slim te zijn door een valse naam op te geven. De agent kwam hierachter en gaf de Stadjer prompt voor alle overtredingen een bekeuring.

Bij een andere controle in de stad, op het Gedempte Zuiderdiep, liep een Stadjer op een snorfiets tegen de lamp. De twintigjarige werd door de agenten aangehouden omdat ze het niet helemaal vertrouwden. De man kon bij de controle geen rijbewijs laten zien en daarnaast bleek zijn snorfiets opgevoerd te zijn. Hierop werd het kentekenbewijs ingenomen en kan de twintiger daarnaast een bekeuring verwachten.