VVD roept Statenfractie op tegen Forum te stemmen

nieuws

Fractievoorzitter Joost van Keulen van de VVD in de gemeenteraad roept zijn collega’s in de provinciale staten op om tegen het Groninger Forum te stemmen. Dat meldt de Groninger Internet Courant.

“De VVD-fractie in Stad wil het Forum met zijn huidige invulling niet. Met of zonder kabelbaan. Heel veel duidelijker kan ik het niet maken”, aldus Van Keulen. “Dat was ons standpunt, dat is ons standpunt en zoals het er nu voorstaat blijft dat ons standpunt”.

De Statenfractie van de VVD bevindt zich in een moeilijke positie. Alle coalitiepartners zijn namelijk voor het Forum, en op de Statenleden wordt veel druk uitgeoefend om maar vooral vóór te stemmen. De Stadse fractie heeft vooral moeite met de financiering. “De provincie geeft eenmalig 35 miljoen euro voor het project. De gemeente Groningen gaat 2,5 miljoen euro structurele exploitatiesubsidie verstrekken”.

Daar komt volgens Van Keulen bij dat er geen concrete uitspraken zijn gedaan over de kabelbaan. “Dat gebeurde niet tijdens de vergadering over de rekening en ook niet tijdens de algemene beschouwingen afgelopen week”, aldus de fractievoorzitter. “Aangezien de gemeenteraad niet meer voor woensdag vergadert, en er dus geen toezeggingen meer gedaan kunnen worden, betekent dit dat de VVD in de Staten op dit moment niet anders kan dan tegen de subsidietoekenning te stemmen”.