NS zegt treinkaartjes vaarwel

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De Nederlandse Spoorwegen nemen afscheid van het papieren treinkaartje. Vanaf eind volgend jaar is het kaartje geen wettig reismiddel meer. Dat hebben de Spoorwegen woensdag bekendgemaakt.

Het afschaffen van het kaartje betekent dat op veel stations de loketten dichtgaan. Baliemedewerkers zullen echter volgens het vervoersbedrijf niet ontslagen worden. Zij zullen namelijk een functie krijgen in de stationshallen waar ze vragen kunnen beantwoorden over storingen en kwijtgeraakte spullen.

De NS is het laatste vervoersbedrijf in Nederland dat de papieren kaartjes afschaft, en daarmee dus overstapt op de OV-chipkaart. In verschillende busconcessies is de strippenkaart en het papieren abonnement al verdwenen. De overige regio’s zullen de komende maanden overstappen.

Reizigersvereniging Rover heeft inmiddels laten weten dat zij niet blij zijn met het besluit, en zelfs tegen het afschaffen zijn. De Vereniging is namelijk bang dat door de OV-chipkaart het reizen met de trein veel duurder gaat worden. Daarnaast noemt Rover het ‘zeer klantonvriendelijk’ dat er loketten gesloten gaan worden op de stations.

Deel dit artikel: