Kindergemeenteraad vergadert in Stadhuis

Leerlingen uit groep zeven en acht vergaderen woensdagochtend in het Stadhuis. Met de jaarlijkse kindergemeenteraad wil de gemeente leerlingen al op jonge leeftijd betrekken bij democratie en politiek.

De scholieren hebben voorstellen bedacht en presenteren die aan elkaar. De voorstellen variëren van het opknappen van het speelplein tot de organisatie van een sportmiddag en het plaatsen van kunstprullebakken. Daarna houden de leerlingen een stemmingsronde en de winnaar mag zijn of haar voorstel uitvoeren. De gemeente heeft 2500 euro beschikbaar gesteld om het winnende voorstel te financieren.

In totaal doen vijf basisscholen uit de stad mee. De Starter, De Doefmat, De Nassauschool, De Heerdstee en De Kleine Wereld gaan de strijd met elkaar aan en hopen dat hun voorstel gekozen wordt. De kindergemeenteraad is een project van het Instituut voor Publiek en Politiek, dat het lesmateriaal heeft ontwikkeld.