Baasjes moeten hondenpoep opruimen

Overal in de stad Groningen geldt vanaf zondag 1 mei een opruimplicht voor hondenpoep. Baasjes moeten dan een zakje of schepje bij zich hebben. Ook moeten honden per 1 mei aangelijnd zijn, behalve in de uitrengebieden.

Alleen in de straatgoot en op de uitlaatplekken is het opruimen niet verplicht
Het aantal uitren- en uitlaat-gebieden is op verzoek van hondenbezitters fors uitgebreid.

Wethouder Jannie Visscher geeft maandag het startsein voor het nieuwe beleid.
Ze doet dat door het laatste markeringspaaltje te plaatsen bij de losloopzone in het Stadspark.

Deel dit artikel:

  1. Ik heb zojuist mijn eigen interview terug gezien en wil daar toch wel enige nuances aanbrengen. De vraagstelling van de interviewer was; wat ik er van vond dat honden in het uit-ren gebied in principe ook op de paden kunnen en mogen poepen zonder opruimplicht, gezien de regels van het hondenbeleid. Dit vind ik inderdaad niet kunnen. Ik ben niet tegen “poepen in het uit-ren gebied” zonder opruimplicht. Sterker nog, ik vind dat de hond overal (ongelijnd) moet kunnen poepen in het stadspark zonder opruimplicht mits het niet op wandelpaden, grasvelden en plaatsen is waar mensen lopen en/of Recreëren. Spreiding in plaats van concentratie op één gebied (lees:uit-ren gebied) maakt hondenpoep onzichtbaar voor de stadspark bezoekers/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *