Rehwinkel: ‘PvdA houdt zich staande in de provincie’

nieuws
foto: Roel Breet

De Partij van de Arbeid houdt zich staande in de provincie Groningen tijdens de komende Provinciale Statenverkiezingen. Dat heeft burgemeester Peter Rehwinkel dinsdagavond voorspeld in het Radio 1 programma ‘Met Het Oog Op Morgen‘.

Rehwinkel zegt in het radioprogramma dat dit ook wel zal moeten omdat bij de vorige verkiezingen een behoorlijk verlies geleden is door de ‘rode partij’. Verdere uitspraken over de verkiezingen, die over twee weken gehouden worden, durft de Groningse burgemeester niet te doen. “Wat opvalt is dat er nog veel mensen twijfelen over hun stemkeuze. Eén op de drie mensen weet nog niet wat hij of zij zal stemmen”.

In het radioprogramma laat Rehwinkel verder weten dat het geen enkel probleem is om landelijke kopstukken in te zetten voor de campagnes van de verkiezingen. ‘Het is belangrijk dat de regeringspartijen (CDA, VVD en PVV, red.) geen meerderheid halen in de Eerste Kamer. Daarom is het goed dat Job Cohen afgelopen zaterdag de stad bezocht, en ook te horen is in een reclamespot die in Groningen wordt uitgezonden”, aldus de burgemeester.

Uiteindelijk verwacht Rehwinkel dat in Groningen en Assen de Partij van de Arbeid vooral concurrentie zal ondervinden van GroenLinks en D66. In het oosten van de provincie zouden vooral de PVV en de SP goed kunnen scoren. Thema’s die de mensen bezighouden zijn volgens de burgemeester vooral de opslag van CO2, kolenopslag, de komst van een kerncentrale in de Eemshaven en de krimp op het platteland.