Kapper Botros bekladt kapsalon

nieuws
Foto: 112groningen.nl

Kapper Gihad Botros heeft woensdagmiddag zelf zijn voormalige kapperspand in de Gelkingestraat opnieuw beklad. Dat meldt een getuige.

In oktober bekladde hij zijn pand ook al. De situatie werd toen zo gespannen dat de straat volledig werd afgezet en een politiepeloton op het punt stond zijn pand binnen te vallen. Uiteindelijk gaf hij zich vrijwillig over.

De kapper, die sindsdien geen eigen woning heeft, kreeg onlangs woonruimte in de Butjesstraat aangeboden. Botros vindt dat veel te klein: het gaat om een kamer van zestien vierkante meter. Volgens de gemeente eiste Botros een huis in de binnenstad en is deze kamer de enige die beschikbaar is.

Het college van burgemeester en wethouders heeft vorig jaar aangifte gedaan wegen bedreiging door Botros. Volgens het college bedreigde hij niet alleen wethouder Frank de Vries, maar ook agenten.

De bodemprocedure die Botros voert tegen Wonen Boven Winkels loopt nog. Botros wil een schadevergoeding omdat hij bijna een jaar lang, wegens een verbouwing in zijn kapperszaak, zijn vak niet kon uitoefenen.

Deel dit artikel: