Ouders kiezen voor school in eigen wijk

De meeste ouders in de stad kiezen voor een basisschool in hun eigen wijk. Als ze toch kiezen voor een school in een andere wijk, hebben ze daarvoor vaak een logische reden. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Stadsbestuur.

Volgens het College speelt segreatie geen rol in de stad, en daarom komen er geen maatregelen om dat verschijnsel tegen te gaan. Segregatie houdt in dat de samenstelling van elerlingen op een school niet overeenkomt met de samenstelling van de bevolking in dezelfde wijk.

Twee scholen in de binnenstad hebben wel veel leerlingen uit andere wijken. Het gaat om de St. Michaelschool en de Borgmanschool. Voor de scholen in die wijken heeft dat geen grote gevolgen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *