Grunobuurt krijgt vogelhuisjes

wijken

De Grunobuurt krijgt vogelhuisjes. Voordat de zestig huisjes in de wijk komen te hangen zijn ze te bezichtigen in de hal van RO/EZ aan het Gedempte Zuiderdiep.

De huisjes, ontworpen door Lena van de Wal en Jaap Kraayenhof, vormen een route tussen het noordelijk en zuidelijk deel van de Grunobuurt. Door alle vogelhuisjes te ontdekken, ontdekken de bewoners ook hun eigen wijk. In november ontvingen alle bewoners van de Grunobuurt een kaartje in de bus met hierin de oproep zich op te geven om een van de huisjes te adopteren. Inmiddels hebben Lena van der Wal en Jaap Kraayenhof zestig unieke design vogelhuisjes ontworpen en gemaakt. Deze worden op 28 maart opgehangen aan de muren van de ‘adoptieouders’.

De huisjes zijn alle met hulp van vogelkenners vormgegeven. Er komen ook bijenhotels, vlinder- en vleermuizenkasten. De officiële opening is donderdag 26 februari om 17.00 uur.

Deel dit artikel: