nieuws

Sloop van oude Ring-Zuid begint dit weekend: ‘Stof, trillingen, geluidshinder en extra bouwverkeer’

nieuws

Toch geen publiekelijke extra veiligheidsmaatregelen tijdens dodenherdenking

Op 4 mei worden er toch geen extra publieke veiligheidsmaatregelen genomen tijdens de herdenkingen in de gemeente Groningen.

nieuws

Speciaal pak en oefeningen moeten knieblessures bij voetbalsters helpen voorkomen

Het is donderdagochtend 8:15 uur. Sportwetenschapper Anne Benjaminse en promovenda Eline Nijmeijer doen hun wekelijkse metingen op het voetbalveld van sportpark Corpus den Hoorn. Eén van de speelsters van FC Groningen MO16 heeft een pak…

nieuws

Negentien koninklijke onderscheidingen uitgereikt in gemeente Groningen tijdens jaarlijkse lintjesregen

In de gemeente Groningen werden vrijdagochtend negentien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt ter gelegenheid van de jaarlijkse Lintjesregen.

nieuws

Schatzoeken in Stad via Instagram en TikTok: ‘Ik vind het gewoon leuk!’

Geld groeit niet aan de bomen. Maar als je goed kijkt, kun je het wel op straat vinden. Mister Cash, die liever anoniem blijft, verstopt op verschillende plekken in de stad contant geld en post…

sport

Capaciteitsdruk op Corpus den Hoorn blijft groot ondanks aanleg kunstgrasveld

De capaciteitsdruk op sportpark Corpus den Hoorn blijft groot. Dat meldt de gemeente. Het hoofdveld van GRC Groningen krijgt kunstgras, maar dat is ook de laatste mogelijkheid om meer te kunnen spelen en trainen op…

nieuws

Zoektocht naar persoon te water op Zuidlaardermeer

De politie Groningen is vrijdagochtend een zoekactie gestart naar een persoon te water op het Zuidlaardermeer bij Midlaren.

nieuws

Ten Boer krijgt 4,5 miljoen voor meer groen in aantrekkelijke leefomgeving

De Gemeente Groningen en Landschapsbeheer Groningen hebben, samen met betrokken inwoners van Ten Boer, 4,5 miljoen euro gekregen van het Nationaal Programma Groningen. De komende zes jaar worden er, vanuit het plan ‘Bloeiend Perspectief’ allerlei…

nieuws

Ambtenaar wilde dat raadsleden informatie over gehekelde gemeentemedewerker doorspeelden (update)

Een topambtenaar van de gemeente heeft actief raadsleden benaderd om informatie te lekken over een medewerker waarmee de gemeente in conflict lag.

sport

Versterkingen voor Be Quick 1887, tiende aanwinst Oranje Nassau

Vierde divisionist Be Quick 1887 en eersteklasser Oranje Nassau hebben zich voor volgend seizoen opnieuw versterkt.

nieuws

Dit jaar geen Summerstage in Stadspark: SPOT krijgt programma voor concertreeks niet rond

Het is SPOT Groningen niet gelukt om een volwaardig programma samen te stellen voor de vier zomeravondconcerten, die de lege agenda in het Stadspark dit seizoen wat moesten opvullen na het einde van Stadspark Live.

nieuws

Wat is vanaf zaterdagochtend open en dicht op Ring Zuid?

De komende week zijn er flink wat veranderingen in de situatie op de zuidelijke ringweg en het Julianaplein. Zaterdagochtend begint Fase 3 van Operatie Ring Zuid. Deze wordt vrijdagnacht voorafgegaan door een ‘omzetnacht’.

sport

Vierde nederlaag op rij voor Helpman

Helpman verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal donderdagavond voor de vierde keer op rij. Koploper Roden was in eigen huis met 3-1 te sterk.

nieuws

Temperatuur stijgt tijdens Koningsdag, maar kans op regen blijft bestaan

Groningen kan na een koele vrijdag op een grotendeels droge Koningsnacht rekenen. Dat zegt OOG-weerman Johan Kamphuis.

nieuws

Vermiste Stadjer (35) in goede gezondheid aangetroffen

Een 35-jarige man die sinds afgelopen woensdagavond vermist werd, is donderdagavond in goede gezondheid aangetroffen. Dat meldt stadsblog Sikkom.  Vanwege privacyredenen heeft OOG besloten om het eerdere artikel te verwijderen.

nieuws

Stroomstoring legt treinverkeer tussen Groningen en Assen plat (update)

Het treinverkeer tussen Groningen Europapark en Assen lag donderdagmiddag en -avond een paar uur plat. Dit vanwege een stroomstoring. Zo werken de spoorbomen niet naar behoren. Het is onduidelijk hoe de storing kon ontstaan. De…

F
U
R