sport

Hardlopers Lemmink en Hendrikse van Team 4 Mijl in de prijzen bij NK 10 kilometer

sport

1J: Doek valt voor GRC Groningen, PKC’83 heeft kans op periodetitel

GRC Groningen is zaterdagavond in de voorlaatste competitieronde gedegradeerd uit de eerste klasse J. PKC’83 maakt nog een kans op een vervangende periodetitel. HZVV werd in deze klasse kampioen door een 4-3 zege bij DZOH.

sport

Be Quick 1887 leeft nog na zege op Pelikaan S

Be Quick 1887 won zaterdagavond in eigen huis met 2-0 van het al gedegradeerde Pelikaan S uit Oostwold. Voor de stad-Groningers kan het in de strijd tegen degradatie uit de vierde divisie D daarom nog…

nieuws

Agressieve man bedreigt omstanders met kapotte fles

Agenten hebben zaterdagavond op de Beren in de Korrewegwijk een agressieve man aangehouden die omstanders bedreigde. Dat meldt de politie op sociale media.

nieuws

Dorpstoneel Westerbroek zoekt het door spelerstekort nu in de wijde omgeving: “kom erbij”

Al zo’n honderd jaar bestaat in Westerbroek, vlak over de gemeentelijke grens de toneelgroep Violeria, of voluit ‘Vooruitgang is onze leuze en rederijken is aangenaam’. Maar daar dreigt een einde aan te komen door een…

nieuws

Zonnescherm dreigt van vier hoog naar beneden te vallen

In de Nieuwe Ebbingestraat dreigde zaterdag in het begin van de avond een zonnescherm naar beneden te vallen. Een deel van de straat werd tijdelijk afgesloten.

sport

Gorecht en Lewenborg verspelen dure punten in de slotfase, Gruno pakt periode

In de tweede klasse verspeelden zowel Gorecht (bovenin) als FC Lewenborg (onderin) een beter perspectief in de laatste speelronde door laat puntverlies. In de vijfde klasse pakte Gruno de periodetitel.

sport

Overzicht 3C: Helpman zet grote stap op weg naar de titel, Groen Geel verliest

Zo opwindend als de titelstrijd in 3C werd de topper tussen koploper Helpman en nummer vijf Aduard 2000 (met 3 punten minder) niet. Helpman had de zaken zowel defensief als offensief prima voor elkaar en…

nieuws

Brand op dak Helper Weststraat: “Mensen hebben zelf bluspoging ondernomen”

Bij werkzaamheden op een dak van een portiekflat aan de Helper Weststraat in de wijk Helpman heeft zaterdagmiddag brand gewoed. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

nieuws

Fietser gewond bij verkeersongeluk in Lewenborg

Bij een verkeersongeluk op de Loefzijde in de wijk Lewenborg is zaterdagmiddag een fietser gewond geraakt. Dat meldt een nieuwsfotograaf van 112groningen.nl.

nieuws

Drukte en lange wachttijden bij huisartsenspoedposten: “Kan je telefoontje niet wachten?”

Het is zaterdag erg druk bij de huisartsenspoedposten in Groningen. Doktersdienst Groningen vraagt mensen na te denken of hun telefoontje niet tot na het Pinksterweekend kan wachten.

nieuws

Handig in de Buurt baalt van nieuwe procedure wegbrengen grofvuil: “Je maakt het mensen moeilijk”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte baalt van de nieuwe procedure bij de gemeente Groningen voor het wegbrengen van afval. Voor Conny Eldering is het reden om nogmaals te vragen om een…

nieuws

Student & Stad veroordeelt plannen kabinet om langstuderen zwaarder te straffen

De fractie van Student & Stad heeft in een gezamenlijke verklaring met andere studentenpartijen uit het land bezwaar aangetekend tegen de plannen van het beoogde kabinet om het langstuderen zwaarder te bestraffen.

nieuws

Koperdieven slaan toe bij spoor Glimmen

Koperdieven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag toegeslagen langs het spoor bij Glimmen. Zo’n tachtig meter koperkabel werd daarbij weggenomen.

nieuws

Aardbeving gemeten bij Garsthuizen

Bij Garsthuizen in de gemeente Eemsdelta heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een aardbeving plaatsgevonden. Dat meldt het KNMI.

nieuws

Politiek dringt aan om wijkpark te realiseren in Groene Enclave Reitdiep

Er moet werk worden gemaakt om een wijkpark te realiseren in de Groene Enclave in de wijk Reitdiep. Een motie van de PvdA hierover werd unaniem aangenomen.

F
U
R