nieuws

Stadjers gaan in gesprek met experts over voorwerpen Tweede Wereldoorlog

nieuws

Herdenking Joodse slachtoffers Tweede Wereldoorlog bij monument aan Hereweg

Afgevaardigden van de joodse gemeenschap in Groningen hielden vrijdagmiddag voor de 35e keer een herdenking bij het Joods Monument aan de Hereweg.

nieuws

Slachtoffers april-meistaking herdacht in Appèlbergen

Bij het 3 mei-monument in Appèlbergen zijn vrijdagmiddag de slachtoffers van de april-meistaking herdacht.

nieuws

Julianaplein komend weekend bijna geheel afgesloten; knooppunt daarna open van en naar Drachten

Operatie Ring Zuid zit nog tot maandag in fase 3, maar toch verandert deze vrijdag al de verkeerssituatie op het Julianaplein.

nieuws

En toen was het oorlog, “Je wist niet wat je er mee aan moest”

Abel van Santen was 17 toen de oorlog uitbrak. Het begin van een verwarrende tijd, waarin hij onder meer tewerkgesteld werd in Duitsland en het bombardement op Hamburg ternauwernood overleefde. Nu is hij bijna 101…

nieuws

Man (31) veroordeeld voor stalking en verspreiden naaktbeelden in Groningen

Een 31-jarige man is vrijdag veroordeeld tot een taakstraf voor de duur van 180 uren en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden wegens stalking en het verspreiden van naaktbeelden. Dat deed hij onder meer in…

nieuws

Een ode aan Snack Hoek: ‘Ik heb zelfs een tattoo gezet!’

Snack Hoek is een begrip in Groningen. Welke uitgaander gaat er niet wel eens naar de cafetaria aan de Grote Markt? OOG liep een nacht mee met bedrijfsleider Daniël Stok.

nieuws

Zaanbrug heeft kuren, bussen slaan haltes over

De Zaanbrug stond vrijdagmiddag opnieuw enige tijd in storing. Het brugdek bleef omhoog staan en wilde niet meer omlaag.

nieuws

Badeendjes ‘racen’ naar de finish in de Papiermolen, voor de vrijheid en voor de kas van het Bevrijdingsfestival

Het Bevrijdingsfestival Groningen liet vrijdagmiddag 6.000 badeendjes te water in de Papiermolen. De ‘Badeendenrace voor de Vrijheid’ moet geld in het laatje brengen voor het festival zelf, zodat er genoeg geld is voor de editie…

nieuws

Oranje plantenbakken verwijderd van het Damsterplein

De oranje plantenbakken op het Damsterplein waren veelal kapot en het groen in de bakken was dood of amper levend. Daarom zijn de bakken deze week verwijderd.

nieuws

Stadjer (31) moet twee jaar in het cachot voor drugshandel

Een 31-jarige Stadjer kreeg vrijdag twee jaar cel opgelegd door de rechtbank, voor jarenlange handel in harddrugs en de teelt van hennep.

oogochtendshow

Helena Vegter brengt single uit over Lili Marleen uit de Tweede Wereldoorlog

“It was a small town, but you and me were bigger than the world”. Het zijn de woorden uit het nummer “Underneath the Lantern” van Miss Helena. Tijdens het radioprogramma de OOG Ochtendshow vertelt ze…

sport

Rienk Mast (22) moet NBA-droom jaar uitstellen vanwege knieoperatie

Basketballer Rienk Mast heeft besloten om zich te laten opereren aan een slepende knieblessure. Daardoor komt de geboren Stadjer komend seizoen slechts beperkt in actie bij het college-basketballteam, de Nebraska Cornhuskers.

nieuws

Hotel Schimmelpenninck Huys maakt doorstart na overname

Hotel Schimmelpenninck Huys maakt een doorstart na het faillissement van afgelopen maandag. Bakkerij Broodhuys maakt daar geen onderdeel uit van.

nieuws

Arrestatieteam houdt persoon aan na inval in containerwoning Vrydemalaan

Aan de Vrydemalaan is donderdagavond één persoon aangehouden in één van de containerwoningen voor studenten.

nieuws

Vrijdag eerst zon, later kans op regen- of onweersbuien

Vrijdag is er eerst nog af en toe zon, vooral ten noorden van de Stad, maar er kan ook al een enkele bui voorkomen. In de middag neemt de kans op een regen- of onweersbui…

F
U
R