Spelers FC Groningen massaal ondersteund tijdens laatste training

Rond de 2000 supporters van FC Groningen trokken deze donderdagochtend naar de Euroborg om de laatste training van FC Groningen bij te wonen, voor het laatste reguliere competitieduel van vrijdagavond tegen Roda JC.

De fans, die zich hadden verzameld op de onderste ring achter één van de doelen, staken vuurwerk af en hieven luidkeels liederen aan, om trainer Dick Lukkien en zijn selectie richting promotie naar de eredivisie te brullen. Die promotie vindt daadwerkelijk plaats als de FC vrijdagavond wint van Roda JC. Zo niet, dan volgen play offs, tegen tot nu toe onbekende opponenten.

De Euroborg is uitverkocht. Supporters krijgen het advies om op de fiets naar de groene hel te komen. Ook rijden er vanaf 18.00 uur pendelbussen vanaf P&R Haren en P&R Hoogkerk. De laatste bus vertrekt om 19.40 uur. Een retourtje kost 4 euro.

Bij winst van FC Groningen rijden de bussen langer door na afloop van de wedstrijd. Zo kunnen ook deze supporters de festiviteiten op het veld bijwonen. Bij gelijkspel of verlies rijden de bussen tot een uur na het laatste fluitsignaal naar de P&R-locaties.