nieuws

Toentje zoekt steun om vers en gezond eten naar Voedselbanken te krijgen

nieuws

Joost uit Haren kan niet meer douchen en koken in zijn eigen huis door alle origami: ‘Het gaat nooit vervelen’

Joost Langeveld uit Haren is al twintig jaar bezig met origami. Door deze ‘uit de hand gelopen hobby’ is zijn huis een waar origami-museum geworden.

nieuws

Koning Snacks neemt afscheid van kraam in Ulgersmaborg en neemt intrek in voormalig pand Cafetaria Doornbos aan Paterswoldseweg

Snackkraam Koning Snacks sluit zijn deuren op maandag 13 mei aan de Akeleiweg in Ulgersmaborg. Eigenaar Robert Koning verruilt de snackkraam voor het pand van de voormalige Cafetaria Doornbos aan de Paterswoldseweg.

nieuws

Mishandeling en steekpartij bij Hoofdstation, minderjarige raakt gewond

Op het Hoofdstation in Groningen is donderdagavond, kort voor middernacht, een minderjarige jongen uit Roden mishandeld. Volgens de politie is daarbij ook gestoken.

nieuws

GSb doet na een tien jaar weer mee aan universiteitsverkiezingen: ‘Het moet gewoon democratischer’

De Groninger Studentenbond (GSb) doet komende maandag, voor het eerst in tien jaar, weer mee aan de universiteitsverkiezingen. Volgens de vakbond is de universiteit nu niet democratisch genoeg.

nieuws

McDonald’s Herestraat tijdelijk ontruimd na gebruik pepperspray

De McDonald’s aan de Herestraat was donderdagavond korte tijd ontruimd omdat er met pepperspray was gespoten in de zaak. Gasten moesten tijdelijk de zaak uit.

nieuws

Vrijdag start mistig, overdag veel zon; weekend ook zonovergoten

Vrijdagochtend lossen mist en nevel snel op. De dag begint zonnig, met in de loop van de middag kans op sluierbewolking en stapelwolken. Met een zwakke tot matige noordwestelijke wind wordt het 19 à 20…

nieuws

Ontruiming Domino’s Pizza Boterdiep door gaslek

Personeel van Domino’s pizza aan het Boterdiep moest het pand donderdagavond verlaten vanwege een gaslek. De brandweer en politie kwamen met spoed ter plaatse.

nieuws

31 mei eerste orgelconcert in Martinikerk na opknapbeurt hoofdorgel

Organist Erwin Wiersinga geeft op vrijdagavond 31 mei het eerste orgelconcert na de grote stemming van het hoofdorgel. Op het programma: Johann Sebastian Bach.

nieuws

Meikermis officieel geopend door wethouder Wijnja

Wethouder Mirjam Wijnja (GroenLinks) opende donderdagmiddag om 16:00 de Meikermis van Groningen op het horecaplein van de Vismarkt.

nieuws

Twee winkeldieven opgepakt in toiletten Grote Markt

Twee winkeldieven zijn donderdagmiddag na meerdere diefstallen in de Herestraat aangehouden in de openbare toiletten van de Grote Markt. 

nieuws

Persoon loopt met vuurwapen de New Yorker aan de Vismarkt binnen

Bij modezaak de New Yorker aan de Vismarkt is donderdagmiddag een agressieve persoon naar binnen gelopen, vermoedelijk met een vuurwapen. Dat meldt 112Groningen.

nieuws

Twee gewonden in Noordlaren door mogelijke explosie

Aan de Lageweg/Noordlaarderweg in Noordlaren zijn donderdagmiddag twee personen gewond geraakt bij een mogelijke explosie. Dat meldt 112groningen.

sport

Jutta Leerdam tekent toch niet bij Team IKO uit Groningen

Schaatstopper Jutta Leerdam sluit zich niet aan bij een bestaande schaatsploeg en gaat alleen verder. Dat meldt ze op sociale media.

sport

Spelers FC Groningen massaal ondersteund tijdens laatste training

Rond de 2000 supporters van FC Groningen trokken deze donderdagochtend naar de Euroborg om de laatste training van FC Groningen bij te wonen, voor het laatste reguliere competitieduel van vrijdagavond tegen Roda JC.

nieuws

‘Meerderheid Universiteitsraad was tegen inperking demonstratierecht’

De Rijksuniversiteit verkaart onterecht dat de protestregels die het demonstratierecht inperken in februari door de universiteitsraad met een meerderheid zijn goedgekeurd. Dat stelt Ale ten Cate, voorzitter van Lijst Calimero.

F
U
R