Marie-Lou Grégoire nieuw honorair consul voor Frankrijk in Groningen

Marie-Lou Grégoire is de nieuwe honorair consul voor Frankrijk in Groningen. Dinsdagavond werd Grégoire in het Prinsenhof beëdigd door de Consul-Generaal van de Franse ambassade, Catherine Feuillet.

De (oud)woordvoerster voor verschillende overheden en bedrijven in Stad is sinds april al in functie, nadat ze op het Franse consulaat in Amsterdam haar diploma ontving. Grégoire volgt Anne-Christine Dreue op, die de functie sinds eind 2014 bekleedde.

Als honorair consul van Frankrijk in Groningen moet Grégoire de handelsbelangen van Frankrijk in Noord-Nederland vertegenwoordigen, maar ook Franse burgers helpen als er iets met hen aan de hand is waarvoor het consulaat wordt ingeschakeld.

Grégoire is woordvoerder (geweest) voor verschillende overheden en bedrijven in Groningen, waaronder de gemeente en de provincie Groningen. Op dit moment werkt Grégoire als communicatieadviseur voor de Gasunie. De functie als honorair consul is onbetaald.