Tot en met donderdag langere reistijd tussen Stad en Leeuwarden

nieuws
Foto: Rob Dammers - Vorden Arriva (noord) 349 trein 30837 Winterswijk, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=117447545

Van maandag 17 juni tot en met dinsdag 9 juli is het treinverkeer in Friesland ontregeld door werkzaamheden aan het spoor in en om Leeuwarden. Het treinverkeer tussen Groningen en Leeuwarden blijft echter grotendeels gespaard van het oponthoud. Vrijdag rijden de treinen weer direct naar de Friese hoofdstad.

Door deze werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Leeuwarden en Harlingen Haven, Leeuwarden en Stavoren, en tussen Leeuwarden en Akkrum.

Treinreizigers tussen Groningen en Leeuwarden hebben geluk. Reizigers op dit traject krijgen alleen van 17 tot en met 20 juni en op 9 juli te maken met vertraging. Dan rijden er geen treinen tussen Hurdegaryp en Leeuwarden.

Arriva en NS zetten bussen in tijdens de stremming. Net als tijdens de dienstregeling rijden er van ’s morgens vroeg tot in de nacht snel- en/of stopbussen langs de treinstations op de trajecten waar geen treinen rijden. De bussen doen verschillende haltes aan op en nabij de treinstations.