Student en Stad wil fietsers beschermen op kruising Oostersingel en W.A. Scholtenstraat

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

Op de vernieuwde Oostersingel krijgen bussen de ruimte en fietsen rijwielers over een gescheiden stuk asfalt. Maar die laatste groep heeft toch niet makkelijk op de kruising met de W.A. Scholtenstraat, stelt de raadsfractie van Student en Stad.

Het kruispunt is onduidelijk en onoverzichtelijk, waardoor gevaarlijke situaties ontstaan. Gebruikers zouden aan Student en Stad hebben laten weten dat de hoge snelheid van auto’s en bussen daar de oorzaak van zijn. Ook wordt het zicht belemmerd door de bloemende bloemen in de bakken langs de rijbaan.

De situatie heeft al geleid tot een aantal (bijna)ongelukken, stelt Student en Stad. Daarom wil de raadsfractie dat het college daar wat aan doet. Bijvoorbeeld de snelheid verlagen naar dertig kilometer per uur, stelt S&S-raadslid Pablo Vermerris. Hij gaat de kwestie woensdagmiddag voorleggen aan het college.