Klappen op het hoofd met hamer in Papengang kosten Stadjer (33) anderhalf jaar cel

nieuws
Foto: Joeyt / Wikimedia Commons

Een 33-jarige man uit Groningen kreeg dinsdag dertig maanden celstraf opgelegd (waarvan twaalf maanden voorwaardelijk) omdat hij vorig jaar augustus iemand met een hamer bewerkte in de Papengang.

Dat meldt RTV Noord maandagmiddag.

De man werd ook veroordeeld voor een andere mishandeling, bedreigingen naar zijn ex-partner en een vernieling. Naast de celstraf moet de Stadjer zich laten behandelen in een kliniek voor drugs- en agressieproblemen. De man krijgt daarnaast een gebiedsverbod voor het centrum van Groningen, totdat het Openbaar Ministerie het weer toelaatbaar vindt voor de man om in de binnenstad te komen. De straf is gelijk aan de eis die het OM twee weken geleden vroeg op te leggen aan de Stadjer.

Twee weken geleden gaf de Stadjer al toe dat hij vorig jaar augustus een mannelijk slachtoffer meermaals met een hamer op het achterhoofd heeft geslagen. Het slachtoffer hield een forse hoofdwond over aan het incident. Volgens de 33-jarige verdachte sloeg hij het slachtoffer, nadat hij een klap kreeg van deze man. Daardoor zou de verdachte nu een tand missen en dat deze nog steeds vastzit in zijn onderlip. Een woordenwisseling over het al dan niet kopen van drugs zou de aanleiding zijn geweest voor de vechtpartij.