KEI-week in augustus ook voor alle mbo-studenten

nieuws
Foto: KEI-week 2022 door Jorin Slump

De KEI-week keert na een jaartje Vismarkt terug naar de Grote Markt. De KEI-week is het begin van het studentenleven van zo’n 5.000 eerstejaars.

Door de verbouwing van de Grote Markt werden de feesten vorig jaar op de Vismarkt gehouden. Ditmaal keren The Grand Opening en The Night of the Songs terug. Ook niet-studenten mogen meefeesten.

Bij de KEI-week hoort ook een maatschappelijke campagne. Dit jaar is het thema ‘Time to talk: better together’, oftewel saamhorigheid. Het gaat om het scheppen van meer verbinding tussen studenten onderling en tussen studenten en de stad. Onderdelen hiervan zijn zaken als het delen van de stad met stadjers, het bespreekbaar maken van mentale problemen en bewuste omgang met verdovende middelen.

Voor het goede doel van de KEI-week geld ingezameld voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen. Daarbij wordt het lidmaatschap van kinderen bij een sport- of cultuurclub betaalt als hier thuis te weinig geld voor is.

De KEI-week is dit jaar mede opengesteld voor alle mbo-studenten (16+) van Noorderpoort, Alfa-college, Terra MBO en ROC Menso Alting. Ook is opnieuw een Safe Space voor studenten die zich onveilig of prettig voelen, bijvoorbeeld door grensoverschrijdend gedrag. Ook komt er weer een hulplijn, de KEI-phone.

Het volledige programma van de KEI-week is te vinden op www.keiweek.nl.