Storing Euvelgunnerbrug veroorzaakt file op Zuidelijke Ringweg (update)

nieuws
Langzaam verkeer (foto: 112 Groningen)

Op de zuidelijke ringweg is maandagavond een file ontstaan door een storing van de Euvelgunnerbrug. De brug ging rond 21.00 uur open voor bijzonder transport over water en wilde daarna voor bijna 40 minuten niet meer dicht, met een lange file tot gevolg.

Storingsmonteurs zijn ter plaatse geweest om de brug te resetten. Rond 21:35 uur was de storing verholpen. De brug ging weer naar beneden en het verkeer kon haar weg vervolgen.

Storingen

De Hoge Euvelgunnerbrug werd afgelopen afgelopen zomer flink verbouwd en wordt sindsdien geplaagd door kinderziektes. Bij de renovatie kreeg de brug een nieuwe bedieningsinstallatie en de software daarvan zorgt voor nogal wat problemen. Dat was ook vanavond het geval.