Maggie’s Center Groningen voor iedereen die geraakt wordt door kanker

oogochtendshow
Foto via Maggie's Nederland

Op het terrein van het UMCG opende dinsdag 2 april Maggie’s Center Groningen waar iedereen die te maken krijgt met kanker terechtkan. Daarover vertelden directeur Anneke Tjassing en ondersteuningsspecialist Ria Bakker tijdens het radioprogramma de OOG Ochtendshow.

Maggie’s Center biedt aanvullende zorg voor iedereen die te maken krijgt met kanker. Naast de dierbaren van een patiënt richt het centrum zich ook op de werkgever, de leraar op school of de trainer van de sportvereniging. De aanvullende zorg bestaat uit een breed aanbod van informatievoorziening tot het aanbieden van een rustgevende plek voor kankerpatiënten.

Het idee achter Maggie’s Center ontstond in Engeland waar een borstkankerpatiënt in samenwerking met haar verpleegkundige een plek bedacht buiten de kille ziekenhuisomgeving. Maggie’s Center Groningen is het eerste van Nederland. De andere dertig vestigingen van de organisatie staan in Hongkong, Tokio, Barcelona en grotendeels (27) in het Verenigd Koninkrijk.

De OOG Ochtendshow is een vrolijke radioshow met het lokale nieuws, de beste muziek en natuurlijk het weer en beluister je iedere werkdag van 07:00 – 09:00 uur op OOG Radio. Hier vind je alle interviews van de OOG Ochtendshow.