Jongeren uit Groningen nemen het woord in de Tweede Kamer tijdens Nationaal Jeugddebat

oogochtendshow
Sage Pruis (links) en Zimkhita Grimmius (rechts) met Ochtendshow-presentator Remco Herrema - Foto: Marilisa van Herksen

Sage Pruis(16) en Zimkhita Grimmius(16) van het CSG Wessel Gansfort gaan op maandag 15 april in debat met verschillende politici. Daarover vertelden ze tijdens het radioprogramma de OOG Ochtendshow.

De NJR (Nationale Jeugdraad) organiseert voor de 29ste keer het Nationaal Jeugddebat waar ruim 130 jongeren uit Nederland tussen de 12 en 18 jaar aan meedoen. In totaal komen 15 thema’s aan bod die de jongeren zelf hebben uitgekozen zoals vernieuwing in het onderwijs en de risico’s van sociale media.

Zimkhita gaat het hebben over het onderwijssysteem waar volgens haar op een andere manier gekeken moet worden naar niveaus. Als leerlingen op een enkel onderdeel laag scoren, krijgen ze een verkeerd advies. Op deze manier komen ze terecht in een vmbo-tl-klas terwijl deze leerlingen eigenlijk naar de havo moeten.

Sage brengt het onderwerp sociale media onder de aandacht, waarbij de invloed op jongeren centraal staat. Jongeren beschikken niet over de juiste handvatten om op een gezonde manier met sociale media om te gaan. Hierin moet volgens haar verandering komen door goede voorlichting aan te bieden.

De OOG Ochtendshow is een vrolijke radioshow met het lokale nieuws, de beste muziek en natuurlijk het weer en beluister je iedere werkdag van 07:00 – 09:00 uur op OOG Radio. Hier vind je alle interviews van de OOG Ochtendshow.