Erwin Heerlijn van Oranje Nassau genomineerd als beste amateurtrainer Noord Nederland

sport
Foto Oranje Nassau. Erwin Heerlijn, trainer ON.

Erwin Heerlijn van eersteklasser Oranje Nassau is genomineerd als beste amateurtrainer van Noord Nederland. Dat heeft de Vereniging Voetbal Oefenmeesters Nederland (VVON) bekend gemaakt.

Heerlijn begint volgend seizoen aan zijn zevende jaar bij ON. “Erwin past uitstekend bij het DNA van de vereniging: het spelen van aantrekkelijk en aanvallend voetbal met ambitie om het maximale eruit te halen”, motiveert VVON de nominatie. “Hij hanteert een speelwijze gericht op balbezit vanuit de keeper, gebaseerd op door voetballen van achteruit naar voren met beweging zonder bal”.

Naast Heerlijn werden ook Rene van der Weij van derde divisionist SC Genemuiden en Arjen Postma van eersteklasser Flevo Boys uit Emmeloord genomineerd. Ook in vijf andere districten van de KNVB werden drie amateurtrainers genomineerd die met hun club minimaal in de eerste klasse uitkomen. Op vrijdag 10 mei worden de winnaars bekend gemaakt.